lemondegala

lemondegala

"Delta lui Venus " de Anais Nin

0 appréciations
Hors-ligne
o colectie de 15 povestiri erotice, in care intalnesti toate anomaliile sau fanteziile sexuale, de regula in lumea artistilor plastici, a scriitorilor. Bisexualii, prostituatele, hermafroditii, voyeuristii, exhibitionistii, nimfomanele, pedofilii, sadomasochistii, instinctualul sunt eroii acestei carti. Povestiririle au fost scrise, dupa cum dezvaluie Anais Nin in jurnalele sale, pentru un dolar pagina, la comanda :?Am scris aceste povestiri erotice pentru amuzamentul unui client care voia «sa las la o parte poezia». Ele sunt efortul unei femei de a patrunde intr-o lume care fusese teritoriul barbatilor? (Anais Nin, Los Angeles, septembrie 1976).
Anais Nin joaca rolul unei simone de beauvoir cu tenta erotica care scoate in evidenta rolul femeii in fantezie in lumea sexului unde le deuxieme sexe devine motorul insusi.
?Dintre toate femeile pe care le-am cunoscut, nici una nu se apropie de Anais Nin prin gratie si frumusete. O aristocrata. Dar si o scriitoare cu talent extraordinar. Ea apartine acum întregii lumi.' spunea Henry Miller
"Venus erotica"(titlul original) e o carte a oglinzilor, a jocurilor erotice, a iubirilor paralele intr-o poezie erotica specifica anilor ?40 dar care poate fi simtita si azi, in care regasim eul feminin in plin proces de autodezvaluire sau poate de automistificare?
moi gala

0 appréciations
Hors-ligne
:b0: :b1:
ghelase
Vous ne disposez pas des permissions nécessaires pour répondre à un sujet de la catégorie biblioteca de suflet.

Inscrivez-vous au blog

Soyez prévenu par email des prochaines mises à jour

Rejoignez les 26 autres membres